Networks

De uitdaging

In juni 2017 vindt de grote Networks-conferentie plaats over onderzoek naar netwerken. Maar wat vind jij dat er onderzocht moet worden? Stuur je vraag in en maak kans op een prijs van  € 450,- !

 

Netwerkwetenschap en Networks

In Nederland doen veel mensen onderzoek naar netwerken. Netwerkwetenschap (van het Engelse Network Science) onderzoekt allerlei netwerken, zoals sociale netwerken van familiebanden of online vrienden, netwerken die ontmoetingen tussen mensen (en verspreiding van ziektes) kunnen beschrijven, communicatienetwerken zoals het internet, transportnetwerken (snelwegen, treinen) of zelfs extreem complexe netwerken als het brein.

 

NETWORKS is de naam van een langlopend onderzoeksprogramma, gefinancierd door het ministerie van OCW, waarin wetenschappers van verschillende universiteiten en instituten de handen ineen slaan om te zoeken naar manieren om met netwerken om te gaan. 

 

De challenge

Op 8 juni 2017 is er een publieksdag tijdens de grote internationale Networks-conferentie te Amsterdam. In het kader daarvan organiseert NETWORKS de Networks challenge. 

 

De challenge staat in het teken van de vraag: Wat zou jij graag willen weten over netwerken? Wat moeten netwerk-onderzoekers de komende jaren echt eens uitzoeken?

 

Maak een Youtube filmpje, waarin je vertelt wat jij interessant vindt aan netwerken en wat volgens jou een belangrijke onderzoeksvraag is. De beste drie inzendingen worden beloond met een geldprijs van € 450,-. De winnaars worden uitgenodigd om hun filmpje te presenteren tijdens de publieksdag aan de NETWORKS onderzoekers en aan de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. 

 

Voor inspiratie

Meer weten over Netwerken?

NPColorLogo

Bezoek onze NetworkPages!

Inzenden

Uiterlijk 15 mei moet je inzending bij ons binnen zijn!

Let goed op de spelregels. Alleen inzendingen die hieraan voldoen kunnen meedingen naar de hoofdprijs !!!